Darten har en väldigt hög medelålder. Därför anser vi i Norrlands Dartförbund att det är extra viktigt att barn och unga som väl hittat till vår älskade sport får möjlighet att tävla om de vill det, oavsett vad de själva har för ekonomiska förutsättningar. Vi har som konsekvens av denna tankegång stöttat våra juniorer för att åka både på riksrankingtävlingar men också internationella tävlingar, och det tänker vi fortsätta med!
Vi är av tron att om vi får några få unga så kommer det fler, sålänge vi kan förvalta dem. Det innebär dels att skapa trygga miljöer, chanser till utveckling och möjligheter att kunna satsa om personen skulle vilja.
Stöd från RF
Det finns möjlighet att söka stöd från RF via LOK. https://www.rf.se/bidrag-och-stod/lok-stod
Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott är en vägledning i vad idrottens gemensamma värdegrund och mål betyder i praktiken, inom barn- och ungdomsidrotten. Riktlinjerna omfattar all verksamhet inom idrottsrörelsen för personer upp till och med 25 år
Den svenska idrottsrörelsens vision är att bli bäst i världen, för alla på alla nivåer. RF:s riktlinjer för barn- och ungdomsidrott är ett viktigt stöd i arbetet för att bli det, genom att beskriva hur en riktigt bra barn- och ungdomsverksamhet ser ut.
En riktigt bra barn- eller ungdomsverksamhet är en verksamhet som går i linje med barns särskilda rättigheter (barnkonventionen) och med arbetet för att nå idrottsrörelsens gemensamma mål.
Idrottsrörelsens gemensamma mål handlar om att behålla och nå nya barn och unga och om att skapa riktigt bra utvecklingsmiljöer där barn och unga mår bra och utvecklas över tid. I förlängningen kommer det även ge idrottsframgångar.
Riktlinjerna har tagits fram i samråd med specialidrottsförbunden (SF) och barnrättsorganisationer (UNICEF Sverige, Rädda Barnen, Friends och Bris) och utgår från forskning om goda, idrottsliga utvecklingsmiljöer.